H2O vesipullo

36,00 

Design: Jukka Isotalo

Varastossa

Kuvaus

Upea vesipullo arkeen ja juhlaan!

Pullot koristelaan hiekkapuhaltamalla. Puuosat ovat pellavaöljykäsiteltyä leppää.

Suunniteltu ja valmistettu Helsingissä.

Materiaali: Kierrätetty lasi, korkki pellavaöljykäsiteltyä leppää

Suositellaan käsinpesua.


”Vierailin kuusivuotiaana Muranon saarella Italiassa ja paikallinen lasinpuhaltaja antoi minulle lahjaksi pienen, rubiininpunaisen pallon. Tuo pallo herätti kiinnostukseni lasiin ja sen muotoiluun. Opiskelin muotoilua Taideteollisessa korkeakoulussa Helsingissä ja Konstfackenissa Tukholmassa. Ympäristökysymykset saivat minut valitsemaan tärkeimmäksi materiaalikseni kierrätyslasin, josta tein ensimmäiset tuotteet vuonna 1989.

Valmistan tuotteeni käsityönä hiomalla ja kiillottamalla sellaisista lasipulloista, joita ei Suomessa täytetä uudelleen. Koristelen tuotteet hiekkapuhaltamalla, mutta en hapota laseja. Kun valmistan tuotteitani, en sulata lasia vaan hyödynnän olemassa olevan kappaleen muotoja. Tällä tavoin käytän vain muutaman prosentin siitä energiasta, joka kuluu vastaavien tuotteiden valmistamiseen kuumatyöstämällä neitseellisistä materiaaleista. Tasolasin, jota käytän tuotteissani, olen leikannut ja hionut lasitusliikkeen ylijäämäpaloista. Puuosat ovat pellavaöljyllä käsiteltyä leppää.

Materiaalin tuotteisiini saan Helsingin alueen parhaista ravintoloista ja Alkon logistiikan kautta.

Maapallomme on rajallinen tila. Rajalliseen tilaan ei mahdu rajaton kasvu. Haluan omalta pieneltä osaltani vaikuttaa siihen, että ihmiskunnalla säilyy tilaisuus ihmetellä olemassaoloaan.

Taidekäsityöläisenä toimiessani pyrin laadukkaasti yhdistämään älyn ja tunteen ilman kompromisseja.”

Jukka Isotalo