Bee Clever mehiläisvahakääre 3-pakkaus (S, M, L)

29,00 

Varasto loppu

Mehikäisvahakääreet ovat luonnonystävällinen vaihtoehto muovikelmulle. Yksi kääre on käyttövalmis uudelleen ja uudelleen huuhtelun jälkeen. Koska vaha sulaa kuumassa vedessä, on kääre huuhdeltava kylmällä tai haalealla vedellä. Haluttaessa voi myös käyttää tilkan tiskiainetta.

Mehiläisvahakääreeseen saat helposti käärittyä juustot, eväät, puolikkaan hedelmän, sipulin tai peitettyä kulhon. Ainoastaan raaka kala tai liha eivät sovellu kääreelle.

Kääreesta saa myös viikattua pussukan, jonne mukaan saa omenan palaset tai pähkinät ja kääre kestää myös pakastamisen.

Mehiläisvaha on antibakteerinen, joten ruoan säilyvyys on muovia parempi. Kääreestä ei myöskään irtoa haitallisia pienhiukkasia.

Kokoot: S noin 20 cm x 20 cm, M noin 25 cm x 25 cm, L noin 30 cm x 30 cm,
Käsintehty Suomessa

Uudelleen käyttö
Pese kääre käytön jälkeen kylmällä tai haalealla vedellä, kuumassa vaha sulaa, eikä toimivuus ole enää taattua. Anna kuivua, ja kääre on jälleen käyttövalmis. Halutassaan voi myös käyttää tilkan laimennettua tiskiainetta.

Käyttöikä on noin 6-12kk. Sen jälkeen kääreen voi saada uuteen loistoon lämmittämällä minut uunissa noin 140 C noin 6-8 min. Vaha sulaa jälleen, ja kääreestä tulee kuin uusi. Toinen vaihtoehto on polttaminen tai kompostoiminen.

FAQ

Miksi Bee Clever käyttää ainoastaan vanhoja kankaita mehiläisvahakääreissään?

Kankaalle ei toistaiseksi ole selkeää loppusijoitus paikkaa ja on siitä syystä ongelmajätettä. Miksi siis tuottaa uutta roskaa kun vanhaa voi kierrättää? Kankaat joista valmistamme mehiläisvahakääreet ovat usein vuosikymmeniä vanhoja. Ne ovat pestyjä monen monta kertaa ja tästä syystä valmistuksessa olleet kemikaalit ovat haihtuneet ja peseytyneet kankaista jo ennen kuin ne menevät puhdistettavaksi ennen vahausta. Monella on myös nostalgisia muistoja kankaista, jotka saavat vielä hetken pidemmän elämän mehiläisvahakääreenä. Mummun lakana, vanhat verhot, pöytäliina tai tyynynpäällinen herää taas henkiin ja on vielä kaunis koriste jääkaapissa. Sitä ei ehkä olisi uskonut kun kankaan ensimmäisen kerran otti käyttöön.

Miksi mehiläisvahakääre ei kestä kuumaa?

Mehiläisvahan sulamispiste on 63 C, jos kääre altistuu kuumalle, vaha sulaa eikä kääre enää toimi kunnolla. Vältä siksi kuivattamista tiskikoneen yläpuolella tai pesualtaan yläpuolella jos kaadat altaaseen kuumaa vettä pastasta tai perunoista myös höyry vaurioittaa pidemmän päälle käärettä. Huuhtele siis ainoastaan kylmällä tai haalealla vedellä. Halutessaan voi käyttää tilkan tiskiainetta.

Minne viedään kun se ei enää toimi?

Mehiläisvahakääre poltetaan tai kompostoidaan.

Kuinka kauan kääre toimii?

Toimivuus on jopa vuoden. Kääreen toimivuus on paljolti riippuen siitä, kuinka sitä käyttää. Muista, ettei kääre kestä kuumuutta. Pese se sen takia haalealla tai kylmällä vedellä. Älä myöskään annan kuivua lämmön läheisyydessä. Uuni, lämmin vesi, tiskikoneesta tuleva höyry ovat esimerkkejä siitä, mikä vaurioittaa vahakäärettä.

Kuinka kuivatan käärettä?

Kääreen voi kuivattaa pistämällä se roikkumaan jonnekkin, esimerkiksi kuivauskaappiin, tai tiskitelineeseen. Sen voi myös taputella kuivaksi, huomioi silloin, että taputtelet kuivaksi.

Kuinka säilytän käärettä?

Kääreen voi kuivauksen jälkeen viikata ja säilöä vaikkapa keittiönkaapissa, hyllyssä, tai rullata kääre kuivumaan purkkiin. Rullattuna kääreen säilyvyys on paras mahdollinen.

Miksi mehiläisvahakääre toimii niin hyvin?

Mehiläisvaha on antibakteerinen, ja kangas hengittää. Tästä syystä esimerkiksi juusto ei “hikoile”, mitä se saattaa tehdä muoviin pakattuna.

Shopping Cart