, , , , ,

Bee Clever kestopussi

22,00 

Varasto loppu

Valmiiksi ommeltu pussukka on helppo tapa säilöä tai pakastaa esimerkiksi leipää. Voidaan käyttää myös eväs-, vihannes-, tai hedelmäpussina. Pussukan mitat ovat 26 x 28 cm. Käärimällä reunat kokoa voi säädellä.

Kuosivalikoima vaihtelee secon hand kankaiden käytöstä johtuen.

Pussi kestää myös pakastamisen.
Mehiläisvaha on antibakteerinen, joten ruoan säilyvyys on muovia parempi. Pussista ei myöskään irtoa haitallisia pienhiukkasia.

Koko: 26 cm x 28 cm
Käsintehty Suomessa

Uudelleen käyttö
Pese käytön jälkeen kylmällä tai haalealla vedellä, kuumassa vaha sulaa, eikä toimivuus ole enää taattua. Anna kuivua, ja kääre on jälleen käyttövalmis. Halutassaan voi myös käyttää tilkan laimennettua tiskiainetta.

Käyttöikä on noin 6-12 kk. Sen jälkeen pussi voi saada uuteen loistoon lämmittämällä se uunissa noin 140 C noin 6-8 min. Vaha sulaa jälleen, ja kääreestä tulee kuin uusi. Toinen vaihtoehto on polttaminen tai kompostoiminen.

FAQ

Miksi Bee Clever käyttää ainoastaan vanhoja kankaita mehiläisvahakääreissään?

Kankaalle ei toistaiseksi ole selkeää loppusijoitus paikkaa ja on siitä syystä ongelmajätettä. Miksi siis tuottaa uutta roskaa kun vanhaa voi kierrättää? Kankaat joista valmistamme mehiläisvahakääreet ja pussit ovat usein vuosikymmeniä vanhoja. Ne ovat pestyjä monen monta kertaa ja tästä syystä valmistuksessa olleet kemikaalit ovat haihtuneet ja peseytyneet kankaista jo ennen kuin ne menevät puhdistettavaksi ennen vahausta. Monella on myös nostalgisia muistoja kankaista, jotka saavat vielä hetken pidemmän elämän mehiläisvahakääreenä tai -pussukkana. Mummun lakana, vanhat verhot, pöytäliina tai tyynynpäällinen herää taas henkiin ja on vielä kaunis koriste jääkaapissa. Sitä ei ehkä olisi uskonut kun kankaan ensimmäisen kerran otti käyttöön.

Miksi kestopussi ei kestä kuumaa?

Mehiläisvahan sulamispiste on 63 C, jos kääre altistuu kuumalle, vaha sulaa eikä pussi enää toimi kunnolla. Vältä siksi kuivattamista tiskikoneen yläpuolella tai pesualtaan yläpuolella jos kaadat altaaseen kuumaa vettä pastasta tai perunoista myös höyry vaurioittaa pidemmän päälle pussia. Huuhtele siis ainoastaan kylmällä tai haalealla vedellä. Halutessaan voi käyttää tilkan tiskiainetta.

Minne viedään kun se ei enää toimi?

Kestopussi poltetaan tai kompostoidaan.

Kuinka kauan kestopussi toimii?

Toimivuus on jopa vuoden. Kääreen toimivuus on paljolti riippuen siitä, kuinka sitä käyttää. Muista, ettei pussi kestä kuumuutta. Pese se sen takia haalealla tai kylmällä vedellä. Älä myöskään annan kuivua lämmön läheisyydessä. Uuni, lämmin vesi, tiskikoneesta tuleva höyry ovat esimerkkejä siitä, mikä vaurioittaa pussia.

Kuinka kuivatan pussi?

Pussin voi kuivattaa pistämällä se roikkumaan jonnekkin, esimerkiksi kuivauskaappiin, tai tiskitelineeseen. Sen voi myös taputella kuivaksi, huomioi silloin, että taputtelet kuivaksi.

Kuinka säilytän pussukkaa?

Pussukan voi kuivauksen jälkeen viikata ja säilöä vaikkapa keittiönkaapissa, hyllyssä, tai rullata kääre kuivumaan purkkiin. Rullattuna pussukan säilyvyys on paras mahdollinen.

Miksi pussukka toimii niin hyvin?

Mehiläisvaha on antibakteerinen, ja kangas hengittää. Tästä syystä esimerkiksi juusto ei “hikoile”, mitä se saattaa tehdä muoviin pakattuna.

Shopping Cart