Julkaistu

#circularmonday

Vuonna 2017 Henning Gillberg @repamera.se aloitti kampanjan White Monday vastakampanjana Black Fridaylle. Ruotsalaisliike levisi nopeasti eri maihin ja Suomeenkin se rantautui viime vuonna. Kuvatakseen paremmin mitä liike edustaa, tänä vuonna se on vaihtanut nimensä #circularmonday :ksi. ✨?
?
Merkkipäivänä 23.11. kannustetaan tutustumaan palveluihin ja yrityksiin, jotka tarjoavat kierrätettyjä tuotteita tai vuokraus- ja korjauspalveluita. Ajatuksena on löytää tasapaino täydellisen ostolakon ja ylikuluttamisen välillä. Uuden ostamisen sijaan kuluttajia innostetaan kiertotalouteen eli ostamaan käytettyä tai kierrätysmateriaaleista tehtyä, korjaamaan ja huoltamaan jo omistamia tuotteita, lainaamaan ja panostamaan laatuun. Tarkoituksena ei ole lopettaa kuluttamista, vaan kannustetaan fiksumpiin kulutustapoihin.
?
Déma on ylpeänä mukana edistämässä kiertotaloutta ja kannustamme teitä tekemään samoin!
?
Useat tuotteemme on valmistettu ylijäämä- tai kierrätysmateriaaleista. Olemme halunneet valita tuotteita kauppaamme niin, ettei niiden tuotannosta synny lisää jätettä maailmaan. Kannustamme pitämään materiaalit kierrossa niin pitkään kun mahdollista. Kiertotaloudessa yhden roskasta tulee toisen aarre. Suosimalla kierrättämistä, kestäviä ja kierrätettyjä materiaaleja ja tuotteiden käyttöiän pidentämistä, uusien tuotteiden tuottamisen tarve vähenee ja maapallo kiittää.
?
#circularmonday faktoja:
✨Globaali liike, joka tarjoaa vaihtoehdon Black Fridaylle
✨Perustettiin Malmössa 2017
✨Vuonna 2019 liike kansainvälistyi ja yli 500 yritystä, organisaatiota & vaikuttajaa 30 maasta lähti mukaan liikkeen edistämiseen
✨Kiertotalouden merkkipäivä. Vietetään aina maanantaina ennen Black Fridayta, tänä vuonna 23.11.
✨Kehottaa vuokraamaan, jakamaan, korjaamaan, kierrättämään ja suosimaan kierrätettyä

#circularmonday #buylessbuybetter #betterfortheplanet #kestäväkehitys #kestäväkulutus #kiertotalous #circulareconomy #supportlocal #demahelsinki #viiskulma #sustainablestory #vastuullisuus #alternativematerials #recycledmaterials #wastematerials #recycled #recycling